Loge Sciviam

 

Wij zijn een vereniging met ongeveer 25 leden in leeftijd variërend van 35 tot 90 jaar. We komen op woensdagavond bij elkaar in Hengelo, in het gebouw van de Vrijmetselaarsloge De Troffel. Onze leden wonen in Twente, de Achterhoek en Drente. De avonden zijn gevuld met rituele bijeenkomsten, thema-avonden en gedachtewisselingen n.a.v. korte inleidingen van leden. Voorbeelden van thema's zijn: verbinding, evenwicht, orde en chaos, moed, enz.

Sciviam betekent: ken de weg. Bedoeld wordt de weg naar binnen, de weg van chaos tot orde en uiteindelijk van duisternis naar licht. Naar deze weg, die ieder van ons alleen en zelfstandig gaat, is deze naam een verwijzing.

Sciviam is een variant op ‘Scivias’ = Weet de wegen: de titel van een theologisch werk geschreven door de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen. Zij wordt beschouwd als een van de meest opvallende en geniale vrouwen uit de Westeuropese geschiedenis. Zij was dichteres, natuurkundige, arts en componiste.

Tweemaal per jaar is onze bijeenkomst toegankelijk voor belangstellende vrouwen. De datum van de eerstvolgende open avond vindt u in de rechter zijbalk.

Adres:
Logegebouw
Krabbenbosweg 47b
7555 EC Hengelo

Inlichtingen kunt u verkrijgen bij Rudie Huffermann, tel 053 476 09 46 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ken de weg die ons zal leiden
Naar de sterren, maan en zon
Ken de weg die ons zal voeren
Terug naar de bron
Ken de weg die in het duister
Leidt door een onderaards gewelf
Ken de weg die ons zal voeren
Naar het hoogste in ons zelf
Ken de weg naar Licht en Liefde
Die ons handelen omvat.
Ken de weg naar het Mysterie
Waarin het Leven is vervat
SCIVIAM

Dag van de Vrijmetselarij

Op zaterdag 14 september 2019 kunt u van 10.00 tot 15.30 uur een kijkje nemen in het logegebouw van de vrijmetselaren in Hengelo (Krabbenbosweg 47-B). De Orde van Weefsters zal ook aanwezig zijn met een informatiestand.

Op 30 oktober 2019 houden wij weer een open loge-avond, waarbij belangstellende vrouwen een indruk kunnen krijgen van hoe wij onze bijeenkomsten in onze loge invullen. 

Klik hier voor meer info.

Als u belangstelling hebt kunt u ook contact opnemen met Rudie Huffermann, tel. 053 476 09 46 of per e-mail: sciviam@ordevanweefsters.nl

De mens is op aarde als een wonderschone edelsteen, waarin zich elk onderdeel van de schepping weerspiegelt.

Hildegard van Bingen